SENESTE NYT

NYT fra DTS nr. 40/2006

29. august 2006

Finansforlov

Dansk Told & Skatteforbunds hovedbestyrelse afholdt ekstraordinær telefonhovedbestyrelsesmøde den 29. august 2006 om konsekvenserne af finanslovsforslaget for SKAT.

Dansk Told & Skatteforbunds hovedbestyrelse konstaterer, at regeringen nu har fremlagt et finanslovsforslag for 2007, som samtidig indebærer en ramme for SKATs økonomi i de kommende fire år.

De økonomiske rammer er blevet til hos Finansministeriets "regnedrenge" på baggrund af analyser, som bl.a. bygger på den "Boston-rapport", som blev udarbejdet i 2005 forud for fusionen.

Dansk Told & Skatteforbund må konstatere, at disse analyser af ressourcerne derfor bygger på en situation, der var en ganske anden, end den, der er virkeligheden i SKAT i dag.

Dette skal også ses i sammenhæng med, at der som et led i finanslovsforslaget skal ske gennemførelsen af en ny indsatsstrategi i SKAT - en indsatsstrategi vi endnu ikke kender til fulde, og som vi derfor har vanskeligt ved at vurdere de nærmere konsekvenser af.

Indsatsstrategien vil bl.a. bygge på, at der i højere grad skal udarbejdes en række risikoanalyser, som skal danne grundlag for prioritering af de opgaver, der skal løses i SKAT.

Dansk Told & Skatteforbund stiller sig stærkt tvivlende over for, at denne form for teoretiske analyser kan tage over fra det mere traditionelle kontrol- og inddrivelsesarbejdet - herunder ikke mindst når det gælder den præventive indsats.

Dansk Told & Skatteforbund frygter, at med de fremtidige ressourcer, der vil være til rådighed for SKAT, vil det blive endog meget vanskeligt at indkræve de penge til de offentlige kasser, som finanslovsforslaget forudsætter automatisk kommer ind.

Det virker som om, at regeringen er ligeglad med de penge, der tilføres de offentlige kasser som konsekvens af SKATs kontrol- og inddrivelsearbejde. Disse resultater tæller ikke længere - i stedet skal der alene fokuseres på, at det såkaldte "skattegab" ikke bliver større. Et "skattegab" der er udtryk for differencen mellem den indkomst, der selvangives og den indkomst i samfundet, der kan opgøres rent statistisk.