Omflytningerne i SKAT
Dansk Told & Skatteforbunds hovedbestyrelse drøftede på mødet den 16. januar 2016 SKATs planer for omflytning af personale og opgaver. Omflytninger, der dels er en konsekvens af regeringens beslutning om udflytning af statslige arbejdsplader fra hovedstandsområdet – dels en konsekvens af revisionen af SKATs interne målbilleder frem mod 2020.
Hovedbestyrelsens drøftelser var baggrund for de holdninger, som forbundets repræsentanter i SKATs Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) udtrykte på mødet i HSU den 18. januar 2016 – og er baggrund for denne information til medlemmerne.
Hovedbestyrelsen har set på den omfattende plan for geografiske flytninger i SKAT, og vi er af den opfattelse, at de 200 udflytninger af statslige arbejdspladser ikke bør ske på en sådan måde, at der bliver tale om fysiske flytninger.
Når SKAT er i en situation, hvor organisationen er sårbar, så burde man lave udflytningen fuldstændig i takt med ledighed i disse stillinger eller i andre stillinger, hvortil der kunne foretages interne flytninger.
Nu betyder det i stedet, at der vil være 161 flytninger, som indirekte er afledt af beslutningen om udflytning af arbejdspladser fra hovedstadsområdet, hvilket unægtelig vil give stor uro i organisationen samtidig med, at mange går i usikkerhed om, hvorvidt det rammer én selv eller ej.
Vi noterer os selvfølgelig, at der for nogle opgaver afsættes tid til gennemførelsen af planen, og det vil været forbundets opgave at påse, at ledelsen også tager dette hensyn – det samarbejder vi gerne om.
Der vil dog være flytninger, som skal gennemføres allerede i 2016, og det vil – efter vores opfattelse – begrænse de pågældendes muligheder for at søge andre stillinger.
Det er vores opfattelse, at det vil give uro i organisationen, når man bringer 504 medarbejdere i spil – og man må imødese et vist kompetencetab i organisationen.
Vi forstår ikke rigtig, hvis planen skulle være i overensstemmelse med skatteministerens ønske om ro i og om SKAT – et ønske, der senest er blevet udtrykt i et debatindlæg i Politiken i december, hvor ministeren stod som afsender af budskabet sammen med formanden for AC-Klubben i SKAT og formanden for Dansk Told & Skatteforbund.
Det gør os ondt, at medlemmerne skal kastes ud i flytninger – og vi vil selvfølgelig gøre alt for at hjælpe dem – og samtidig appellerer vi til ledelsen om at være mest mulig behjælpelig i forhold til at imødekomme ønsker om fornuftige løsninger for den enkelte.
Hent NYT fra DTS nr. 3/2016 i pdf-format her.