SENESTE NYT

NYT fra DTS nr. 3/2018

19. januar 2018
Flytninger

Kære medlemmer

Næste uge er starten på de mange flytninger, idet der for cirka 225 medlemmer af Dansk Told & Skatteforbund vil blive udsendt enten flyttebrev eller partshøring.

Partshøring udsendes til dem, hvor SKAT mener, at man ikke skal tåle den påtænkte flytning, hvorfor man bliver undergivet de sædvanlige regler, der siger, at man kan anmode om at blive afskediget med aktuel egenpension for tjenestemændene og for overenskomstansatte opsigelse med individuel opsigelsesvarsel og eventuel fratrædelsesgodtgørelse.

Flyttebreve udsendes af SKAT til de medarbejdere, hvor SKAT ikke finder, at man skal partshøre, hvilket betyder, at man mener, at man skal tåle den planlagte forflyttelse. Hvis du ikke er enig heri, så hører forbundet gerne fra dig - skriv til forbundets sekretariat på dts@dts.dk, og så vil I blive kontaktet.

Det er også sådan, at partshøringsbrevene automatisk via vores centralorganisation bliver sendt til forbundets sekretariat, hvorefter vi tager kontakt med de medlemmer, som har modtaget en partshøring.

Medlemmer, der er i flexjob, vil blive/er blevet kontaktet af forbundets sekretariat.

Det er klart, at det er en meget vanskelig situation at stå i, nemlig at man reelt kan blive tvunget til at tage sin afsked, hvis man ikke ønsker at flytte med. Men forinden man tager beslutningen, så opfordrer forbundet til, at man beder om en samtale med sin nærmeste leder, at man tager kontakt til sin tillidsrepræsentant eller, at man kontakter forbundets sekretariat.

Forbundet har i hele processen talt for, at der i SKAT kan opnås løsninger, så man enten kan søge på nye jobs i SKAT eller, at man kan indgå fleksible aftaler med sin nærmeste chef.

Der er dog stadig det udestående, at vi ikke har færdigbehandlet de muligheder - de såkaldte ledelsesværktøjer, der skal være til stede for at sikre, at SKAT ikke mister kompetencer, og at der kan være sikker drift i organisationen.

De ledelsesværktøjer, der arbejdes med, er udvidet brug af fleksibel arbejdstilrettelæggelse (fx hjemmearbejdsdage), fastholdelsestillæg og kompetenceudvikling til nye jobs i SKAT.

Det forventes, at ledelsesværktøjerne er færdigbehandlet med udgangen af janaur 2018.

Forbundet ved imidlertid, at der allerede nu indgås aftaler om fx hjemmearbejdsdage.

Forbundets hovedbestyrelse drøfter løbende udvikling, og forbundets hovedbestyrelse har den opfattelse, at alt for mange flytninger tidsmæssigt er fastsat for tidligt - altså, at der i 2018 skal flyttes cirka 1.000 medarbejdere, at der skal flyttes cirka 1.100 medarbejdere i 2019 og cirka 500 medarbejdere i 2020. Forbundets hovedbestyrelse havde hellere set en større spredning i tid, fordi man efter forbundets opfattelse derved kunne have løst langt flere problemer.

Det er en alvorlig situation, og det er forbundets håb, at vi kan være med til at finde rigtig mange individuelle løsninger - løsninger, som også skatteminister Karsten Lauritzen har peget på som en nødvendighed for at få løst opgaverne.

Hilsen

Jørn Rise

Hent NYT fra DTS nr. 3/2018 i pdf-format her.

 
hjemme ill 14