SENESTE NYT

NYT fra DTS nr. 7/2018

23. februar 2018
Forhandlingssammenbrud

Kære medlemmer

Som I måske allerede har læst i medierne, så er forhandlingerne på det statslige område brudt sammen, idet innovationsminister Sophie Løhde har afvist de statsansattes lønkrav.

Følgende pressemeddelelse fra CFU (centralorganisationerne på statens område) er fremsendt til medierne:

"Sammenbrud i overenskomstforhandlinger

Overenskomsten 2018 har været lige så vanskelig, som forhandlerne for de statsansatte forudså. Trods en lang optakt med invitation til dialog og forhandling, står arbejdsgiverne stadig langt fra sine 180.000 ansatte. Dermed er Danmark rykket tættere på konflikt.

”Vi har været meget klare i mælet om, hvad der skal til for at indgå en aftale: Danmark er heldigvis kommet ud af den økonomiske krise. Det skal statens ansatte også mærke, ligesom de accepterede smalle aftaler ved de sidste tre overenskomster under krisen. Derfor skal statens ansatte have mere i løn. Og den betalte spisepause skal sikres, efter Finansministeriet har skabt usikkerhed om den. Det har vi ikke set nogen vilje til fra arbejdsgiverne”.

Sådan siger topforhandler for de statsansatte Flemming Vinther og fortsætter:

”Vi har meldt vores krav klart ud i god tid før forhandlingerne og vi har brugt de sidste seks døgn på at finde løsninger ved forhandlingsbordet. Der er ingen grund til at gentage vores synspunkter, når arbejdsgiver ikke er villig til at komme dem i møde. Derfor har vi nu forladt forhandlingsbordet”.  

Konflikten er rykket et skridt nærmere

Dermed er en konflikt rykket et skridt nærmere. Den vil kunne træde i kraft fra 1. april.

”En konflikt er ikke vores ønskescenarie. Hvis den var det, havde vi ikke brugt seks døgn og en rigtig lang optakt på at skabe mulighed for at indgå en aftale. Vores mål er stadig at få en god aftale, som sikrer en velfungerende statslig sektor med rimelige vilkår for de ansatte”.

Har ikke glemt lærerne

Ud over løn og sikring af spisepausen er det også et krav fra de statsansatte, at lærerne får en arbejdstidsaftale i stedet for den lov, de nu må leve med på femte år. Vi kan ikke leve med den skævvridning af den danske model som en lov om arbejdstid er udtryk for. Derfor skal lærerne selvfølgelig have en aftale om deres arbejdstid, ligesom alle andre."

Forbundet vender tilbage, når der kommer nye informationen. Indtil da vil forbundet forberede sig på en eventuel konflikt. Der vil således i begyndelsen af næste uge blive udtaget de områder, som kan komme på tale til en konflikt.

Hvis der i anledning af ovennævnte er spørgsmål, så er I velkommen til at kontakte enten forbundsformand Jørn Rise rise@dts.dk eller faglig sekretær Jan Nørner jn@dts.dk.  

Hilsen

Jørn Rise

hjemme ill 14