Møde i SKATs Hovedsamarbejdsudvalg (HSU)
Der blev afholdt møde i HSU torsdag den 24. januar 2008.
Under vedtagelse af dagsorden, blev der gjort opmærksom på, at tidligere aftalt temadrøftelse
vedrørende inddrivelse samt fratrædelsesundersøgelse i SKAT manglede.
Da Claus Kaaber havde meldt afbud til HSU-mødet, var punktet vedrørende inddrivelse udskudt til næste HSU-møde, hvor også fratrædelsesundersøgelsen vil blive fremlagt.
HSU gennemgik den fremlagte handlingsplan for det fremadrettede arbejde med SKAT som attraktiv arbejdsplads. En attraktiv arbejdsplads skal indeholde arbejdsglæde, udviklingsmuligheder, være fagligt inspirerende og skabe resultater. Der var enighed om, at for at nå disse mål, er involvering af medarbejdere meget vigtigt.
Ole Kjær gjorde opmærksom på, at der fra direktionens side ikke vil blive taget nye initiativer vedrørende attraktiv arbejdsplads, men at der nu skal arbejdes med det igangsatte ude lokalt.
Dansk Told & Skatteforbund efterlyste involvering i uddannelsespolitik og strategisk kompetenceudvikling. Kirsten Otbo vil se på muligheder for involvering af organisationerne.
Desuden gjorde forbundet opmærksom på, at i forbindelse med evaluering af jobbørs kunne de forslag, DTS kom med i forbindelse med etablering af jobbørs medtages - fx større åbenhed omkring ledige stillinger.
Dansk Told & Skatteforbund kunne også oplyse om tilbagemeldinger fra medlemmer, at nogle afdelingsledere havde den opfattelse, at den nye fleksaftale gav mulighed for, at medarbejderne kunne blive indkaldt til at arbejde fx lørdag. Det blev tilkendegivet, at dette ikke var intentionerne for den nye fleksaftale, men at der fortsat vil være aktioner og lignende uden for normal arbejdstid.
Der blev fremlagt årshjul for HSU. Organisationerne efterlyste i den forbindelse SKATs seniorpolitik. Seniorpolitikken indgår i temaet Livsfasepolitik, som ifølge årshjulet er programsat til april 2008. På HSU den 1. december blev det aftalt, at seniorpolitik ville blive drøftet på formandsmødet den 14. december, og at man forventede, at der kunne foreligge en seniorpolitik ultimo februar 2008.
Kirsten Otbo oplyste, at arbejdsgruppen vedrørende livsfasepolitik arbejder med seniorpolitik, men at tidsfristen, ultimo februar, ikke kan holdes.
Ole Kjær gennemgik 360 graders feedback vedrørende direktionen. Der var gennemgående gode tilbagemeldinger. Der skal fremover være mere fokus på implementering, afslutning og koordination af igangsatte projekter. Der skal også være mere debat og åbenhed. Kommunikation til medarbejdere skal være mere målrettet. Der skal være debat og forklaring på beslutninger - en ny kommunikationsstrategi. Ole Kjær tog udgangspunkt i SKATs nye åbningstider. Her kunne der forud have været en debat og efterfølgende en forklaring på beslutningen omkring de nye åbningstider.
Der blev givet en status på SAC. Der havde været små skønhedsfejl, men i det store og hele en god start med pt. 2.171 henvendelser i SAC-boksen, heraf er 1.749 afsluttet og 422 åbenstående.
Nummerpladeopgaven er efter startproblemer rimelig godt kørende, ligesom der nu også er ved at være struktur på e-indkomstopgaven.
Under eventuelt oplyste Dansk Told & Skatteforbund, at på førstkommende forhandlingsmøde i Hovedcentret vil problematikken omkring betaling af kontingent til Skatterevisorforeningen samt Pantefogedforeningen blive rejst.
Forbundet gjorde opmærksom på, at ved at MUS i 2008 kan afholdes hen over hele året. Dette bevirker, at uddannelsesbehovet ikke gøres op på et givet tidspunkt, og man derfor budgetmæssigt skal være opmærksom på det behov, der vil komme på uddannelse.
Desuden blev det aftalt, at det er vigtigt, at der er åbenhed, og at det er gennemskueligt, hvorledes omstillingspuljen på 40 millioner, som blev aftalt i forbindelse med tryghedsaftalen, bliver forhandlet og anvendt. Hent NYT fra DTS nr. 4/2008 i pdf-format her.