Hovedbestyrelsesmøde
Dansk Told & Skatteforbunds hovedbestyrelse afholder ordinært hovedbestyrelsesmøde mandag den 30. april 2012. På dagsordenen er følgende emner:
• Job og Kompetencematch
• Senioraftale
• Fleksaftale
• TR-aftale
• Konsulentorganisation m.v.
• Vedtægter vedrørende Fondet af 1844
• Tema: SKATs fremtidige organisation
• Gensidige meddelelser
• Regnskabsmæssige forhold
Minimumsalder for tjenestemandspensionering
I forbindelse med afholdelsen af seniormøderne rundt om i landet blev der stillet spørgsmålstegn ved, hvilken indflydelse den nye tilbagetrækningsreform havde på tjenestemændenes muligheder for at gå på tjenestemandspension. Dansk Told & Skatteforbunds sekretariat har nu fundet frem til regelsættet, som er som følger:
Tjenestemænd, der er ansat før den 1. januar 2007, vil fortsat kunne gå på tjenestemandspension fra det fyldte 60. år, uanset ændrede regler som følge af tilbagetrækningsreformen og ændrede efterlønsregler, jf. nedenfor. Det er således uden betydning, hvornår tjenestemanden er født. For tjenestemænd ansat den 1. januar 2007 eller senere er der indført særbestemmelser, men det er Dansk Told & Skatteforbunds opfattelse, at vi ikke har tjenestemandsansatte medlemmer, der er ansat på dette tidspunkt.
Ændrede fradragsprocenter ved tjenestemænds førtidspensionering
I forbindelse med aftale- og overenskomstforhandlingerne for 2011 blev der indført nye regler vedr. fradragsprocenterne ved tjenestemænds førtidspensionering. De nye regler vedrører alene tjenestemænd, der er født den 1. januar 1959 eller senere. I kan læse mere om de nye regler i Dansk Told & Skatteforbunds Overenskomstfolder her.
Det skal dog også bemærkes, at der i forbindelse med overenskomsten for 2011 blev indgået aftale om, at såfremt de hidtidige regler om efterløn blev ophævet eller ændret væsentligt, ville reglerne omkring ændrede fradragsprocenter blive taget op til revision. Der er herudover intet nyt om dette.
Tidspunkt for efterløn i forhold til tjenestemandspensionering
Som nævnt ovenfor har tjenestemænd, der er ansat før den 1. januar 2007, fortsat mulighed for at gå på førtidspension fra det fyldte 60. år. Dette uagtet, at reglerne omkring minimumsalder for overgang til efterløn er ændret som følge af den nye Tilbagetrækningsreform. I kan læse mere om de nye regler for minimumsalder for overgang til efterløn på dette link: http://www.min-a-kasse.dk/tilbagetraekningsreform.
Har I spørgsmål til ovenstående er I velkommen til at kontakte faglig sekretær Jan Nørner eller faglig sekretær Connie Mortensen i Dansk Told & Skatteforbunds sekretariat.
Ny aftale om seniordeltid i Skatteministeriet
Skatteministeriet og personaleorganisationerne har den 16. april 2012 indgået ”Aftale om deltidsansættelse med fuld pensionsindbetaling”. Aftalen gælder alene for medarbejdere i Skatteministeriet, der er fyldt 60 år, og går i sin enkelthed ud på, at en medarbejder kan ansøge om at gå ned i tid til mellem 20 og 36 timer ugentligt mod bibeholdelse af pensionsindbetaling op til den hidtidige ansættelsesgrad (arbejdstid). Aftalen gælder for perioden 1. april 2012 til 31. marts 2013, men der er taget forbehold for, at aftalen eventuelt kan bibeholdes.
Der er tale om en ”kan” aftale, hvilket betyder at den enkelte medarbejder ikke har krav på at blive omfattet, men selv skal ansøge om at blive omfattet af ordningen, og ansøgningen kan ikke i alle tilfælde forventes imødekommet. Årsagen hertil er, at Skatteministeriet ønsker at se muligheden i forhold til at fastholdelsesbehov.
At blive omfattet af en sådan ordning kan have konsekvenser i forhold til andre vilkår, såsom efterløn og reglerne for skattenedslag for seniorer. I opfordres derfor til at kontakte Dansk Told & Skatteforbunds sekretariat, faglig sekretær Jan Nørner eller faglig sekretær Connie Mortensen, hvis I har spørgsmål mv. i den forbindelse.
Kopi af aftalen kan ses her.
Job og Kompetencematch
Samtalerne (MUS) med nærmeste leder er nu slut, og den næste fase for Job & Kompetencematch er, at man centralt skal danne sig et billede af, hvordan situationen er tværregionalt.
Dermed afventer alle deres tilbagemelding fra ledelsen, hvilket sker i uge 22 og 23.
I den forbindelse vil forbundet være klar til at hjælpe medlemmer, som måtte ønske det på baggrund af den tilbagemelding, som man har fået.
Skulle man allerede nu være opmærksom på, at der kan være forhold, som man bør forberede sig på, så er man velkommen til at kontakte forbundets sekretariat.
Men alt i alt en række opgaver og emner, som ikke har egnet sig til en løbende orientering i NYT fra DTS.
1. maj
1. maj nærmer sig med hastige skridt, og i den anledning henleder forbundet medlemmernes opmærksomhed på det cirkulære, som i sin tid er udsendt af Jens Otto Krag.
I den forbindelse er det sådan, at man kan - efter anmodning til sin nærmeste leder - få bevilget en fridag, såfremt tjenesten tillader. Det er dermed en vurdering i forhold til den enkelte.
Emnet har været drøftet i Skatteministeriets Hovedsamarbejdsudvalg (HSU), og man vil i SKAT følge de gældende retningslinjer.
God 1. maj til alle, der måtte fejre denne dag.
Forbundets sekretariat har lukket den 1. maj 2012.
Hent NYT fra DTS nr. 9/2012 i pdf-format her.