SENESTE NYT

NYT fra DTS nr. 24/2013

28. juni 2013

Status
Kære alle medlemmer

Sommeren står for døren – og jeg vil selvfølgelig ønske alle en god sommer, selv om jeg godt er klar over, at det ikke bliver tilfældet for alle, når man ser på den seneste udvikling på vores arbejdsplads.

For det første har vi 375 (plus/minus) afskedigelser stående til efter sommerferien og længere frem, og det giver stor usikkerhed. Forbundet forstår ganske simpelt ikke, at det skal være nødvendigt at sprede denne usikkerhed, når den planlagte nedgang i antallet af medarbejdere kunne nås gennem naturlig afgang.

I stedet for at kritisere SKAT, så burde regeringen/politikerne være smarte og investere i SKAT, så man samtidig med nedgangen i antallet af medarbejdere kunne rekruttere. På den måde ville en produktionspause på op til et år kunne undgås. Se på www.sparskatten.dk.

For det andet har forbundet 17 medlemmer i SIR (Skatteministeriets Interne Revision), som med beslutningen om at omorganisere SIR er kastet ud i situation, som er meget ubehagelig for den enkelte. Medlemmerne står over for at skulle vurdere frivillig fratrædelse inden 4. august, eventuelle forflyttelser til Silkeborg og i sidste ende en eventuel afskedigelse.

Forbundet håber meget på, at SKAT vil se positivt på at vurdere åbne stillinger til de dygtige medarbejdere i SIR. Derudover afholder forbundet i næste uge et møde med de berørte medlemmer.

Det skal også i forbindelse med SIR siges, at såvel medlemmer som forbundet er chokeret over den form, som meddelelsen om omorganiseringen i SIR blev givet. Der er aldrig set så kold en aflevering af budskabet.

For det tredje kan medlemmer i Øko-krim nu gå på ferie med en følelse af utilstrækkelighed, idet deres afdeling er rykket op med rode – og de føler sig af medierne hængt ud som medarbejdere, der ikke er dygtige nok. Det er ganske enkelt ikke rimeligt, når de fleste både er bachelorer eller har en master.

Og det hele bunder i, at pressen generaliserer i forhold til redegørelsen, som er lavet af Borger- og Retssikkerhedschefen, hvor der er skitseret en række fejl. Selvfølgelig skal disse fejl rettes, men man skal erindre sig, at der bliver lavet rigtigt mange korrekte sager.

Det er endnu mere skammeligt, at politikere står i kø for at hævde, at der er en "rådden" kultur i SKAT. Det passer ikke – og SKATs direktør Jesper Rønnow har også over for mig sagt, at der er ikke en syg kultur i SKAT. Det er der ikke basis for at konkludere.

Omorganiseringen af afdelingen sker i øvrigt med inddragelse af personaleorganisationerne.

Pressen har også hæftet sig ved, at man i SKAT bør have et kompetenceløft. Det tilslutter forbundet sig helt sikkert. Vi har i flere år peget på denne mulighed, så vi netop ikke skulle stå i denne situation, og vi kan da også henvise til, at forbundet har haft flere overenskomstmidler, som vi har haft svært ved at få ledelsen til at træffe beslutning om anvendelsen af, hvorfor det er dobbelt ærgerligt at se dette eksponeret som et problem.

I SKAT er der en fornuftig deling af medarbejdergrupperne – og hvis der skal laves om på det, så må nogen taget ansvaret for, at det bliver endnu dyrere at drive SKAT. Og forbundet kan simpelt hen ikke se et SKAT, som kun består af jurister. Det hænger ikke sammen i forhold til et fagligt fokus.

Man burde hellere se på, at SKATs medarbejdere – trods manglende ressourcer – laver et godt og solidt arbejde, hvor der vedrørende forbundets medlemmer er tale om en dyb faglig indsigt. Derfor er vi glade for, at man endelig skal have fokus på faglighed og retssikkerhed – bare man også husker retssikkerheden for medarbejderne.

Sidst men ikke mindst har skriverierne i pressen om en række chefers gøren og laden i forskellige sager været ubehageligt for de pågældende.

Forbundet er glad for at kunne hjælpe disse medlemmer, og forbundet vil bare pege på, at der altså ikke er sket nogen ansvarsplacering endnu – giv nu de mennesker en chance.

Og til sidst skal så nævnes, at forbundet har mange forhandlinger i gang på bl.a. arbejdstid, tillæg 2013, frivillige fratrædelsesordninger mv. Og jeg har ikke glemt utilfredsheden med inddragelse af Grundlovsdag, juleaftensdag og nytårsaftensdag samt 1. maj.

Det er håbet, at sommeren må bringe lidt ro på situationen. Jeg vil opfordre til sammenhold - og jeg vil ønske alle en god sommer - på trods. Og så er mit ønske efter sommeren, at ledelsen indser, at man også skal give, når man tager...

Skulle nogen være interesseret i dele sine synspunkter med mig i ferien, så er man velkommen på rise@dts.dk.

Hilsen Jørn

Hent NYT fra DTS nr. 24/2013 i pdf-format her.