Finanslov 2014
Dansk Told & Skatteforbundet konstaterer, at der nu er indgået et forlig omkring finansloven for 2014.
I den forbindelse vil forbundet gerne oplyse politikerne om, at Finanslov 2014 indeholder en fremskrivning af effektiviseringer i SKAT, som efter vores opfattelse vil betyde, at afskedigelsen af 330 medarbejdere i SKAT vil få betydning for produktionen i SKAT.
Det er ærgerligt, at politikerne på den måde ikke har villet lytte til de medarbejdere i SKAT, som har fingeren på pulsen – og i stedet har konkluderet på baggrund af konsulentfirmaer, hvorom man ved, at de får betaling for at mene det, som de er bestilt til.
Forbundet må på den baggrund konkludere, at politikerne bærer et stort ansvar for, at de mange fine ord om, at enhver betaler den skat, de skal – hverken mere eller mindre – er sat i baggrunden for at følge Finansministeriets besparelsesprojekter. Vi siger bare: Det er et forkert sted at spare!
Dansk Told & Skatteforbund vil selvfølgelig fortsætte med at sætte fingeren på pulsen i forhold til at oplyse Danmarks borgere og virksomheder om, hvilke konsekvenser besparelserne har for samfundet, herunder betjeningen af kunderne.
Dansk Told & Skatteforbund håber selvfølgelig, at fremtiden vil byde på et væsentligt løft af fagligheden i løsningen af opgaver – men det kræver ressourcer.
Vi er derfor nødt til at trække det gule kort til finansminister Bjarne Corydon og hans ministerium.
Udviklingsplaner
Som afslutning på MUS er arbejdet med udarbejdelse af udviklingsplaner i fuld gang.
Dansk Told & Skatteforbund opfordrer alle medlemmer til at få udfyldt en udviklingsplan, så den indeholder resultatet af MUS og drøftelser om den enkeltes udvikling og fokus frem til næste MUS.
Ligeledes er det vigtigt at få registreret de aftalte læringsaktiviteter i CAMPUS, så de kan indgå i det videre arbejde med at få gennemført aktiviteterne.
CAMPUS afløser UAS (UddannelsesAdministrationsSystemet) som SKATs lærings-platform i 2014. Registrering af behov for kompetenceudvikling skal dog ske i CAMPUS allerede i år. Du kan læse mere om CAMPUS i intern meddelelse af 3. november 2013 på Intranettet.
I CAMPUS fremgår der en række læringsaktiviteter som valgmulighed. Der er også mulighed for selv at registrere nye aktiviteter, der ikke er anført i forvejen. En af de muligheder, som er oplistet, er AMU-kursus og diplomfag vedrørende Kontrol og tilsyn.
Disse moduler er udviklet i et samarbejde mellem forskellige myndigheder (herunder SKAT) og Kompetencesekretariatet. Modulerne er allerede finansieret af overenskomstmidler. Dansk Told & Skatteforbund opfordrer medlemmerne til at orientere sig nærmere om disse muligheder – via CAMPUS eller direkte her.
Tidligere kommunale tjenestemænds kapitalpensionsdepoter
Er du tidligere kommunal tjenestemand, og har du et hvilende kapitalpensionsdepot stående fra din kommunale ansættelse, så se her!
En lang række af de tidligere kommunale tjenestemænd har som følge af deres tidligere lønforhold, et kapitalpensionsdepot stående, som arbejdsgiver ikke længere indbetaler på efter overgangen til SKAT.
Disse pensionsordninger blev typisk placeret i Skandia Bank, der efterfølgende blev til EIK Bank, og i sidste ende til Finansnetbanken. En lang række af disse tjenestemænd har løbende kontaktet Dansk Told & Skatteforbund for at høre, om det var muligt at få overflyttet disse depoter til deres nuværende depot i PFA.
Som følge af disse henvendelser har Dansk Told & Skatteforbunds sekretariat over en længere periode været i dialog og forhandling med Finansnetbanken om, hvorvidt der kunne åbnes op for denne mulighed – altså at få overført det hvilende detpot til tjenestemandens aktive depot i PFA.
Disse drøftelser/forhandlinger har nu båret frugt, og Finansnetbanken har indvilget i, at det er muligt at overflytte depotet til PFA.
Sekretariatet har herefter været i kontakt med forbundets overenskomstbestemte samarbejdspartner, PFA, for at høre, hvad de anbefaler, og hvad den enkelte tidligere kommunale tjenestemand kan eller skal gøre.
Om at samle din pensionsopsparing
PFA anbefaler som udgangspunkt, at du samler dine pensionsordninger ét sted. Det giver et godt overblik, og så er det nemt og ubesværet at ændre og tilpasse din opsparing, når du får brug for det. Som regel er der også en økonomisk gevinst at hente, fordi du kun skal betale administrationsgebyr ét sted.
Hvad koster det?
Der kan være omkostninger forbundet med at samle dine kapitalpensionsdepoter, så der kan også være tilfælde, hvor det ikke er økonomisk fordelagtigt at samle dine ordninger
Kontakter du PFA, kan de hjælpe dig med at finde ud af, hvad der giver størst værdi for dig.
Ring til PFAs Rådgivningscenter på 70 12 50 00, hvor PFAs rådgivere sidder klart til at give dig en kvalificeret anbefaling med udgangspunkt i din situation.
Dansk Told & Skatteforbund anbefaler, at du i alle omstændigheder kontakter PFA´s rådgivere, inden du træffer beslutning om overflytning af pensionsdepot, så du kan få konkret rådgivning om den bedste løsning for dig.
Spørgsmål i øvrigt?
Har du spørgsmål i øvrigt vedrørende eventuel overførsel af dit hvilende depot i Finansnetbanken, er du velkommen til at kontakte faglig sekretær Jan Nørner i Dansk Told & Skatteforbunds sekretariat. Jan kan kontaktes på mailadressen jn@dts.dk eller telefon 26 74 48 41.
Hent NYT fra DTS nr. 48/2013 i pdf-format her.