SENESTE NYT

NYT fra DTS nr. 20/2018

9. maj 2018
Hovedbestyrelsesmøde

Dansk Told & Skatteforbunds hovedbestyrelse afholdt ordinært møde tirsdag den 8. maj 2018. På mødet blev bl.a. følgende emner behandlet:

Resultatet af OK ´18
Hovedbestyrelsen drøftede resultatet af aftale- og overenskomstforhandlingerne på det statslige område.

Af den samlede ramme på 8,1% er der afsat 6,07% til generelle lønstigninger over perioden inkl. den forventede effekt af reguleringsordningen.

Der forventes derfor følgende generelle lønstigninger:

1. april 2018: 1,13% inkl. effekten af reguleringsordningen på 0,33%

1. oktober 2018: 0,5%

1. april 2019: 1,32% inkl. skønnet effekt af reguleringsordningen på 0,02%

1. oktober 2019: 0,86%

1. april 2020: 1,46% inkl. skønnet effekt af reguleringsordningen på 0,02%

1. februar 2021: 0,78% inkl. skønnet effekt af reguleringsordningen på 0,10%

Organisationerne – og herunder Dansk Told & Skatteforbund – har lagt vægt på, at resultatet skulle indeholde en reallønsfremgang. Det er opnået, da prisstigningerne i perioden skønnes til 4,90%.

Af den resterende del af rammen – 2,03% – anvendes 0,53% til puljer til andre formål, herunder organisationsforhandlingerne på de enkelte områder. De sidste 1,5% er den såkaldte ”reststigning”, som normalt indgår ved opgørelse af rammen. Reststigningen er bl.a. udtryk for de lønforhøjelser, der sker i forbindelse med tillægsforhandlingerne, strukturelle ændringer m.v.

Det privatlønsværn, der blev aftalt ved forhandlingerne i 2015, er ophævet, så lønningerne i relation til udviklingen på det private arbejdsmarked fremover kun reguleres gennem reguleringsordningen.

Retten til den betalte spisepause på mindre end en halv time om dagen kommer nu generelt til at indgå i aftaler og overenskomster på det statslige område.

Organisationsforhandlingerne på Skatteministeriets område mellem Dansk Told & Skatteforbund/CO 10 og Moderniseringsstyrelsen er nu gået i gang. Der er afholdt en forhandling i mandags den 7. maj. Resultatet af disse forhandlinger kommer til at indgå i det samlede forlig.

Hovedbestyrelsen drøftede resultatet og fandt, at det var tilfredsstillende – også set i lyset af de vanskelige forhandlinger på det offentlige område.

Det må dog konstateres, at der ikke kunne opnås enighed om statspensionisternes krav om, at tjenestemandspensionerne reguleres med hele den del af rammen, der anvendes til lønformål og ikke kun med de generelle lønstigninger. Dansk Told & Skatteforbund har støttet pensionisterne i dette krav, og beklager, at det ikke kom til at indgå i forliget.

Samlet set besluttede hovedbestyrelsen dog at indstille, at forbundets repræsentanter stemmer for en anbefaling af et ja til den samlede aftale, når CO 10 afholder ekstraordinært repræsentantskabsmøde i dag.

Herefter skal de enkelte organisationer tage stilling til resultatet – for Dansk Told & Skatteforbunds vedkommende, når vi kender resultatet af organisationsforhandlingerne med Moderniseringsstyrelsen.

Denne godkendelse af det endelige resultat sker i forbundets hovedbestyrelse. Ingen af forbundets kredse har tilkendegivet, at de ønsker at sende resultatet ud til en vejledende urafstemning hos medlemmerne.

Først når resultatet på baggrund af godkendelsen i organisationerne er godkendt i Centralorganisationernes Fælles Udvalg (CFU) er der indgået en aftale – og først på det tidspunkt, kan der ske regulering af lønnen med de generelle lønstigninger. Denne regulering vil derfor ske med tilbagevirkende kraft til 1. april 2018.

Det nye skattevæsen
Hovedbestyrelsen drøftede arbejdet med etableringen af det nye skattevæsen – herunder bl.a. også omfanget af anvendelsen af de ledelsesværktøjer, der er stillet til rådighed i forbindelse med etableringen.

I den forbindelse har anvendelsen af de såkaldte ”hap-dage” – hjemmearbejdsplads – været drøftet, da det fra flere sider har været peget på, at medlemmerne i dialog med deres leder har fået at vide, at der er stramninger på området.

Spørgsmålet blev derfor rejst på det ekstraordinære møde i Samarbejdsudvalget for Det nye Skattevæsen den 26. april, hvor departementschef Jens Brøchner understregede, at der ikke var tale om stramninger i brugen af hap-dage – og at de var en mulighed for at afbøde situationen omkring flytning m.v. i forbindelse med etablering af Det nye Skattevæsen.

Dette er også blevet bekræftet på det seneste møde i Samarbejdsudvalget på skatteområdet.

Hvis der er medlemmer, der har oplevet stramninger på området, må de derfor meget gerne kontakte deres tillidsrepræsentant eller forbundets sekretariat.

Forbundet har også tidligere opfordret til, at medlemmer, som nu har modtaget et flyttebrev, men i stedet mener at skulle have modtaget en partshøring, kontakter faglige sekretær Merete Berdiin i sekretariatet. Dette opfordres medlemmerne fortsat til, så forbundet har mulighed for at gå i dialog med HR omkring partshøring.

Hovedbestyrelsen har opsamlet en række konkrete problemer i forbindelse med etableringen af Det nye Skattevæsen, som nu vil blive sendt til skatteminister Karsten Lauritzen.

Salg af Hjalmar Brantings Plads 8
Forbundet har modtaget et tilbud på DTS-huset på Hjalmar Brantings Plads på 25,5 mio. kr., som hovedbestyrelsen har besluttet at acceptere.

Huset sælges pr. 15. januar 2019. Der kan derfor ikke bookes ophold i ferielejligheden ”Hjalmar” efter den dato.

Sekretariatet kan nu gå på jagt efter lejede lokaler, som kan rumme sekretariatet, indtil der kan etableres et sekretariatsfælleskab med andre organisationer. Hovedbestyrelsen godkendte i den forbindelse kravsspecifikation til et nyt lejemål i København.

Kontingentregulering pr. 1. juni
Ifølge forbundets vedtægter –  24, stk. 1 – reguleres kontingentet pr. 1. juni med samme procent som den gennemsnitlige lønudvikling på forbundets aftaler og overenskomster på det statslige område. Det beregnede kontingent afrundes opad til nærmeste hele kroner.

På baggrund af de generelle lønstigninger pr. 1. december 2017 og 1. april 2018 skal kontingentet derfor stige med 2,63%.

Det betyder, at kontingentet for ordinære medlemmer på over 20 timer om ugen stiger fra 434 kr. til 446 kr. pr. måned.

For medlemmer på 20 timer eller derunder stiger kontingentet fra 278 kr. til 286 kr. pr. måned.

For ekstraordinære medlemmer stiger kontingentet fra 135 kr. til 139. kr. pr. måned.

Skulle forliget på det statslige område – og dermed lønstigningen pr. 1. april 2018 – ikke blive godkendt, vil der naturligvis efterfølgende ske en regulering af kontingentet.
 

Yderligere udbud af modulet Udlandsbeskatning

Professionshøjskolen København (Metropol) har oprettet et hold i efteråret 2018 i modulet Udlandsbeskatning på Diplomuddannelse i skat til afholdelse i København. Der er åbent for tilmeldinger på professionshøjskolens hjemmeside her.

Der er allerede nu så mange tilmeldinger til udlandsbeskatning i Fredericia, at det forventes, at dette hold bliver oprettet.

Hidtil har Udlandsbeskatning været et ”forårsmodul”, men Professionshøjskolen København (Metropol) er blevet opmærksom på, at det er uhensigtsmæssigt i forhold til arbejdsgangen på udlandsområdet, hvor der er travlt om foråret og bedre tid til at gå i skole om efteråret. Derfor vil Professionshøjskolen København (Metropol) ændrer det sådan, at udlandsbeskatning fremover bliver et ”efterårsmodul”. Det betyder, at professionshøjskolen ikke kan garantere, at modulet udbydes i foråret 2019, medmindre det konkret efterspørges. 

Hent NYT fra DTS nr. 20/2018 i pdf-format her.


 

 
hjemme ill 14