Dansk Told & Skatteforbunds hovedbestyrelse afholdt ordinært møde mandag den 13. januar 2025. På mødet behandlede hovedbestyrelsen bl.a. følgende emner:
Forberedelserne starter til OK26
Forberedelserne til OK26 om et år går nu i gang. I forbundets centralorganisation CO10 starter arbejdet for alvor op i denne uge med afholdelse af et seminar for centralorganisationens bestyrelse.
Som forberedelse til dette seminar havde hovedbestyrelsen den første, generelle drøftelse af forbundets krav til de kommende aftale- og overenskomstforhandlinger.
Omkring udmøntningen af de aftalte lønstigninger ved OK24 pr. 1. april 2025 så forventes det, at resultatet af reguleringsordningen bliver klar i løbet af januar 2025, så lønstigningsprocenten pr. 1. april kan meldes ud.
De skattefaglige uddannelser
Hovedbestyrelsen drøftede forskellige initiativer til at understøtte optagelse på de to skattefaglige uddannelser – professionsbachelor i skat og diplom i skat.
På professionsbachelor i skat er der ansøgning til optag på kvote 2 i februar – og diplom i skat er relevant i forbindelse med den aktuelle omgang PULS i Skatteforvaltningen.
Forbundets sekretariat er i god dialog med studerende og nyuddannede i diplom i skat omkring personalelinjeskift efter dimission.
Den lønmæssige indplacering af dimittender med diplom i skat foregår fortsat efter de hidtidige retningslinjer, og de rygter, der har løbet rundt i Skatteforvaltningen, om, at der ikke længere er en ”gulerod” i forbindelse med personalelinjeskiftet, er ”fake news”.
Skatteministeriets økonomi i 2025
Hovedbestyrelsen drøftede forskellige aspekter i forbindelse med Skatteministeriets økonomi i finansåret 2025 – bl.a. i lyset af finanslovsaftalen om nedlæggelse af statslige stillinger samt den gældende fireårsaftale om Skatteministeriets økonomi.
Forbundet følger udviklingen i økonomien tæt – og har bl.a. aftalt drøftelser med politikere omkring den aktuelle og fremtidige økonomi for Skatteministeriet.
Sideløbende har forbundet fokus på det eftersyn af Skatteforvaltningens struktur, der er sat i gang fra departementet.
I januar tilbyder Lån & Spar bl.a. tre webinarer til medlemmerne, som handler om det første andelsboligkøb, om digital svindel og om omlægning af lån.
På webinaret ”Kom godt i gang med din første andelsbolig” den 16. januar, bliver du klogere på, hvordan du får dine boligdrømme til at gå i opfyldelse. Læs mere og tilmeld dig her.
Webinaret ”Sådan undgår du digital svindel” den 23. januar handler om, hvordan du kan undgå digital svindel og beskytte dig selv mod de nyeste svindelmetoder. Læs mere og tilmeld dig her.
Torsdag den 30. januar er der et webinar, hvor man kan blive klogere på, om det kan betale sig at lægge lån om. Læs mere og tilmeld dig her.
Hent NYT fra DTS nr. 1/2025 i pdf-format her.